nieuws

Ethische onderscheiding voor Illy

Café

Illycaffé SpA is wederom uitgeroepen tot één van ‘s werelds meest ethische bedrijven. Het Italiaanse koffiemerk ontvangt deze onderscheiding voor het derde opeenvolgende jaar van het Ethisphere Institute

Ethische onderscheiding voor Illy

De onderscheiding ‘World’s Most Ethical Companies’ is voorbehouden aan bedrijven die een statement maken op ethisch vlak. Ze moeten een materiële impact hebben op de manier waarop zaken uitgevoerd worden binnen het gehele bedrijf.

Organisaties worden beoordeeld op vijf categorieën, gekoppeld aan een Ethics Quotient.

30 procent meer kosten
Volgens Illy verkiest het ‘de beste producten van Arabica-koffie en betaalt het daarvoor gemiddeld 30% meer dan de geldende prijs op de koffiemarkt.’ In de categorie Food & Beverage worden naast het koffiemerk ook bedrijven als PepsiCo, Kellogg’s en Hersey genoemd.

Reageer op dit artikel