Serveerster krijgt 1000 euro fooi van Dennis Weening

Serveerster krijgt 1000 euro fooi van Dennis Weening

TV-presentator Dennis Weening, heeft afgelopen week een serveerster op het terras van café Fier in Amsterdam een fooi gegeven van 1000 euro.

Weening, die afgelopen editie de bekendmaking van de Misset Terras Top 100 presenteerde, had het bedrag gewonnen met pokeren. Na een gesprek met zijn tafelgenoot besloot de tv-presentator het geld aan de serveerster te geven.

Addertje

De serveerster dacht aanvankelijk dat een addertje onder het gras zat, toen Weening de tien biljetten van 100 euro tevoorschijn toverde. Tegenover het Parool meldt de serveerster, die Maaike Kinneging heet, dat ze het nog steeds niet kan voorstellen dat iemand zomaar 1000 euro weggeeft. 'Wel als goed doel, maar niet als fooi'.

Vakantie van fooi

Kinneging hoeft van haar werkgever het geld niet te delen met collega's. Tegen de krant zegt ze dat ze er misschien een mooie vakantie van gaat boeken. Waar naar toe weet ze nog niet.

Promotie-actie?

Volgens RTL5 is het geen promotie-actie voor de RTL5-serie Bluf.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.