nieuws

Spanning stijgt tot kookpunt bij uitreiking Terras Top 100

Café

Hand in hand staan de nummers een en twee maandag 6 juli op het podium tijdens de feestelijke uitreiking van de Terras Top 100.

Spanning stijgt tot kookpunt bij uitreiking Terras Top 100

De gezichten van beide teams zijn gespannen, tromgeroffel van de percussiegroep klinkt op de achtergrond. ‘Wie wordt de winnaar van de Terras Top 100?’, zegt presentator Dennis Weening, terwijl hij een moment stilte laat vallen om de spanning nog eens extra op te voeren. Het aftellen vanaf honderd naar de winnaar brengt flink wat nagelbijtmomenten met zich mee. ‘Dit is niet goed voor mijn hart joh’, zegt een meisje dat in het zonnetje aan haar wijntje nipt. Michael Simon, redacteur en coördinator Terras van Misset Horeca en TV-presentator Dennis Weening tellen in een rap tempo af naar de nummer één. Maar voordat het zover is,  worden nog andere prijzen uitgereikt.

De Parel, de Provincie- en de Publieksprijs

De provinciewinnaars ontvangen een prijs en restaurant Het Hooihuis in Roosendaal krijgt voor de derde keer achtereenvolgens de publieksprijs van de Terras Top 100 van Misset uitgereikt. Bezoekers brachten via social media de meeste stemmen uit op het Roosendaalse restaurant bij recreatiepark De Stok. Ook wordt Anouk de Hamer op het podium geroepen. Ilse Geleijnse van Restaurant Oranjeplaat  in Arnemuiden nomineerde deze medewerkster succesvol voor De Parel van het Jaar. ‘Ze is een kanjer en een knokker’, zo schreef ze. ‘Ik sta echt te shaken. Dit had ik echt niet verwacht’, reageert De Hamer.

Speciaal bezoek op Terras Top 100

Het aftellen naar de winnaar wordt tevens onderbroken voor een interview op het podium met Barry en Judith Zwinkels. Zij wonnen vorig jaar de Terras Top 100. Dit jaar is de uitreiking op hun terras van wakeboard en waterskipark Wollebrand. De ruim 300 bezoekers van het event wanen zich er voor even op Ibiza. Het terras is omringd door water en strand, er staan palmbomen, er is een buitenbar en er klinkt vrolijke muziek. ‘Er dan is het ook nog heerlijk terrasweer’, aldus Weening. ‘Er is ook heel speciaal bezoek’. Burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland klimt op uitnodiging op het podium en praat vol enthousiasme over het event en het terras van Wollebrand. ‘Hij is jarig’, zo vertelt Weening met als gevolg dat de aanwezigen spontaan een verjaardagslied inzetten voor de burgemeester.

Hoger gescoord dan ooit

Redacteur Michael Simon vertelt tevens over hoe de Terras Top 100 tot stand komt. ‘Er is hoger gescoord dan ooit. Met een 8,5 gemiddeld haal je de Top 100 niet’, zegt hij. De euforie is dan ook enorm als Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma samen met hun team de naam van Restaurant Van Speijk als winnaar horen klinken. Er wordt geknuffeld, geproost, gelachen, volop handen geschud en hier en daar een traantje van blijdschap weggepinkt. Niet alleen bij de winnaars, maar ook bij de nummer twee: brasserie Alt Arce uit Arcen. ‘We gaan er een mooi feestje van maken’, klinkt vanaf het podium.

 

Reageer op dit artikel