nieuws

Starbucks ziet cijfers stijgen

Café

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft zowel de winst als de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien groeien. Dat bleek donderdag uit de cijferpresentatie. Het concert deed goede zaken in Azië en Europa. Ook in de Verenigde Staten waren de prestaties sterk.

Starbucks ziet cijfers stijgen

Starbucks wist meer klanten naar zijn koffiebarren te lokken dan een jaar eerder, wat leidde tot een kwartaalomzet van 4,9 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog ruim 4,3 miljard dollar. De winst dikte aan van 512,6 miljoen dollar tot 626,7 miljoen dollar. Topman Howard Schulz sprak van een ‘duidelijk bewijs’ dat het sterke momentum voor de onderneming wereldwijd blijft aanhouden.

Omzetgroei in Azië

In China en andere Aziatische landen was de koffieketen wederom populair, getuige de omzetgroei daar van 11 procent. In de VS namen de inkomsten met 8 procent toe, terwijl die in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met 3 procent aandikten.

Reageer op dit artikel