nieuws

‘Winnaar van de Terras Top 100 ben je levenslang’

Café

Gert Boonen omschrijft het winnen van de Terras Top 100 als een tsunami aan gevoelens en verrassingen. ‘Als ik hier zo sta krijg ik het gevoel weer helemaal terug van toen wij wonnen’, aldus het hoofdjurylid.

‘Winnaar van de Terras Top 100 ben je levenslang’
Hoofdjurylid Gert Boonen (midden) en Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma, eigenaren van Van Speijk, winnaar van de Terras Top 100.

‘Je staat dan echt te trillen op je benen’, zegt de mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk – tweevoudig winnaar van de Terras Top 100. Het hoofdjurylid noemt restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee een terechte winnaar. ‘De gasten zullen het verschil in de top 3 van beste terrassen niet merken, maar de gedrevenheid bij Van Speijk om het de gasten het naar hun zin te maken was overtreffend. Dat was doorslaggevend.’

Levenslang

Volgens Boonen vergeten gasten dat je voor één jaar de winnaar bent van de Terras Top 100. ‘Zeker lokaal blijft dit levenslang hangen.’ De jury bestond dit jaar naast Boonen uit Marjon Prummel, hoofdredacteur van Misset Horeca, Barry Zwinkels, mede-eigenaar van Wollebrand in Honselerdijk en winnaar van de Terras Top 100 van 2014, Carlo van den Berg, commercieel directeur van Mystery Review, en Michael Simon, redacteur en coördinator Terras van Misset Horeca. ‘Samen met Zwinkels probeerden wij de ondernemerskant door te lichten’, vertelt Boonen. ‘Ook op dat punt lieten de winnaars zich van hun beste kant zien.’

Bekijk hier de complete ranglijst van de Terras Top 100 2015 inclusief de juryrapporten»

Reageer op dit artikel