nieuws

Belasting op water en sapjes omhoog

Café

De belasting op frisdrank wordt flink omhoog geschroefd. De belasting zou met zo’n dertig miljoen omhoog gaan, waardoor met name water en sap een stuk duurder worden.

Belasting op water en sapjes omhoog

Dat meldt RTL Nieuws die de Prinsjesdagstukken al heeft ingezien. De nieuwssite schrijft dat vorig jaar de belasting op frisdrank de staat 214 miljoen euro opleverde.  Plus de 30 miljoen, betekent dit een stijging van 15 procent. Vooral de belasting op water en sap zouden stijgen en worden zo gelijkgetrokken met de hogere belasting op cola en andere softdrinks. Het geld zou nodig zijn om een ander gat in de begroting te dichten. Hoeveel de prijs van een fles cola of een fles mineraalwater precies omhoog gaat, wordt duidelijk op Prinsjesdag.

Frisdranken, Waters en Sappen

Tegenover RTL Nieuws reageert Raymond Gianotten van de Vereniging van Frisdranken, Waters en Sappen: ‘Het is een ordinaire belastingverhoging, een lastenverzwaring zonder verdere gedachten erachter. Als je het puur doet om een begrotingsgat te dichten, dan krijg je dit soort maatregelen.’

Reageer op dit artikel