nieuws

Café Dug Out in Sittard blijft dicht na vechtpartij tussen motorclubs

Café

Cafe Dug Out in Sittard moet de deuren gesloten houden na een ruzie in het café tussen motorclubs. Dat heeft de voorzieningenrechter donderdag beslist. De café-eigenaresse stapte naar de rechter om een stokje te steken voor de beslissing van de gemeente Sittard-Geleen, maar ving bot.

Café Dug Out in Sittard blijft dicht na vechtpartij tussen motorclubs
ANP

De gemeente trok de vergunning in na een incident tussen twee motorclubs op 7 mei.  Die ruzie mondde uit in een schietpartij, waarbij drie motorclubleden gewond raakten. De vriend van de uitbaatster zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij, schrijft het Algemeen Dagblad. Hij zou vanuit het café naar buiten hebben geschoten.  De gemeente besloot daarop het café te sluiten.

Motorclubs

Veertig buurtbewoners zouden een petitie hebben getekend voor heropening van de horecagelegenheid, maar de gemeente is bang voor een nieuwe escalatie tussen de motorclubs. Volgens de raadsman van de café-eigenaresse ging het om een incident en kun je op deze manier iedere kroeg sluiten waar leden van motorclubs zich vertonen.

Horeca

De gemeente Zwolle onderzoekt momenteel of motorbendes in de Zwolse horeca op basis van hun clubkleding geweerd kunnen worden. Het college gaat  samen met het Openbaar Ministerie en de politie kijken of er op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) mogelijkheden zijn om leden van motorbendes buiten de deur te houden.

 

Reageer op dit artikel