nieuws

Terras Top 100-jury gaat weer op pad

Café 786

Het weer werkt nog niet echt mee, maar de zonnige dagen die april ons gunt worden door de vakjury en de mystery visitors van de Terras Top 100 aangepakt om op pad te gaan. Waar letten ze dit jaar extra op?

Terras Top 100-jury gaat weer op pad
Welk bedrijf voegt zich in dit illustere rijtje?

Tijd wordt dit jaar nog meer dan anders een belangrijke factor tijdens de beoordelingen. Voorheen werden er punten gegeven voor ‘binnen vijf minuten of niet’. Dit jaar worden er meerdere trappen ingevoerd: binnen twee minuten, binnen vier minuten etc. Hoe sneller, hoe meer punten.

Belang van snelheid

Is de Terras Top 100 dan verworden tot een hardloopwedstrijd? Allesbehalve. Maar snelheid -zonder dat het opdringerig wordt- is fijn voor de gast en goed voor het bedrijf. Een tweede drankje, het bord snel op tafel, afrekenen omdat je snel weg moet. De jury let er dus extra op dit jaar.

Exterieur én interieur

Ook is er uiteraard weer aandacht voor het exterieur en ook het interieur. Heeft een terras stopkracht, maar ook: als er kussentjes liggen, liggen ze netjes en ontbreken er niet één of twee ergens. Is het terrasmeubilair schoon en -grote ergernis- wiebelen de tafels niet. Ook brengt de vakjury dit jaar een bezoekje aan de toiletten. Horen die bij het terras? Nou, zeker wel bij een terrasbezoek en hoe groot is dan de teleurstelling als de wc niet schoon is?

Medewerkers maken het verschil

Zoals ieder jaar, zijn het ook dit jaar de medewerkers die het verschil kunnen maken. (Hoe) begroeten zij de gast? Zien ze er verzorgd uit? Staan ze iedereen netjes te woord? Serveren ze op de juiste manier uit? Hoe wordt een gast bediend? Hoe verloopt het afrekenen?

Ultieme beloning

Bovenstaande zijn nog maar enkele voorbeelden van alles waar de jury op gaat letten. De Terras Top 100 dient als ideale test om te zien hoe een bedrijf er voor staat. De ultieme beloning is een plek bij de beste honderd van Nederland.