nieuws

Politie waarschuwt ondernemers voor nep-facturen ‘Bureau-Stemra’

Café 3129

De politie Edam-Volendam waarschuwt ondernemers voor een nep-factuur die in omloop is. Ondernemers ontvangen een schrijven van ‘Bureau-Stemra’ met veelal het verzoek 411 euro over te maken. Ondernemers die al betaald hebben wordt geadviseerd contact op te nemen met de bank en aangifte te doen.

Politie waarschuwt ondernemers voor nep-facturen ‘Bureau-Stemra’
De brief op de Facebookpagina van de Politie Edam-Volendam

Op de Facebookpagina van de Politie Edam-Volendam valt te lezen: ‘Afgelopen week kregen wij van verschillende ondernemers binnen het basisteam een vraag over een brief van Bureau Stemra. In de brief worden ondernemers verzocht een bedrag over te maken voor een licentie. Bureau Stemra verstuurt door het hele land nep-facturen. Ze werken met een vervallen KVK-nummer en een Duits rekeningnummer. Veelal wordt er gevraagd om een bedrag van 411 euro.’

Verscheuren

Omdat de naam er op lijkt waarschuwt de politie extra: Buma-Stemra heeft niets te maken met Bureau Stemra. Wie een factuur ontvangt dient deze uiteraard niet te betalen en te verscheuren. Ondernemers die  al betaald hebben wordt geadviseerd contact op te nemen met hun bank en om aangifte bij de politie te doen.

Reageer op dit artikel