Tropisch Weer Scenario in meerdere steden van kracht

Tropisch Weer Scenario in meerdere steden van kracht

Net als Amsterdam, hebben ook Groningen en Utrecht het Tropisch Weer Scenario (TWS) ingevoerd voor horeca-ondernemers. Dat houdt in dat gemeenten ruimere openingstijden voor terrassen toestaan, of dat de terrassen bij deze tropische temperaturen mogen uitbreiden.

Zolang het TSW van kracht is (middagtemperatuur boven de 27 graden) mogen horeca-ondernemers in Groningen hun terras één uur langer openhouden. Binnen de Groningse diepenring betekent dit dat de terrassen pas om 3.00 uur ’s nachts dichtgaan, buiten de diepenring geldt dan een sluitingstijd van 2.00 uur. Verder mogen zij al om 11:00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal. Horeca-ondernemers zonder terrasvergunning mogen op die dagen óók tafels en stoelen buiten zetten mits de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

Utrecht

In Utrecht geldt een 25-graden-plusregeling voor de binnenstad op de vrijdag- en zaterdagavonden tot 30 september. Terrassen mogen in het geval van het TWS een uur langer open blijven tot uiterlijk 02.00 uur. De 25-graden-plusregeling geldt uitsluitend voor terrassen in de binnenstad: binnen de singels en met uitzondering van het Stationsgebied.

Amsterdam

Bij zeer warm weer (28,0 graden of hoger) geldt ook in Amsterdam, stadsdeel centrum een bijzondere regeling voor terrassen. Terrassen mogen dan ruimer worden opgesteld dan normaal en er geldt een verruiming van de openingstijden. Horecagelegenheden zonder terrasvergunning mogen ook een ‘terrasje’ plaatsen. Zij mogen bijvoorbeeld één of twee tafeltjes buiten (aan de gevel) plaatsen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.