nieuws

Iens introduceert beoordeling geluidsniveau horeca

Café 1794

Recent heeft reserveringssite Iens op haar beoordelingssite een knop ‘geluidsniveau’ toegevoegd. Daarmee is het voor gasten mogelijk gemaakt om ook een oordeel te geven over het geluidsniveau in een horecazaak.

Iens introduceert beoordeling geluidsniveau horeca

‘Mensen willen weten of het lawaaiig is wanneer ze uit eten gaan’, aldus een woordvoerder van Iens tegenover Het Parool. Gasten kunnen in de beoordeling aangeven of het geluidsniveau rumoerig, levendig, precies goed, rustig of erg rustig was.

Leestip: Buma/Stemra snapt waar frustratie vandaan komt

De horeca reageert tegenover Het Parool dat de lijn tussen sfeervolle muziek en ergerlijk hard erg dun is. ‘Voor jonge mensen kan het niet lawaaiig genoeg zijn. Dat is toch juist gezellig? Maar vanaf de middelbare leeftijd is die harde muziek in de kroeg, die kakofonie van een stampvol restaurant, hinderlijk – het voorportaal van ergerlijk. Je storen aan luidruchtige horeca is zo’n onderscheidend moment, dat je weet: nu word ik echt oud.’

Zonder muziek

Recent werd de website Zondermuziek.nl gelanceerd. Hier kunnen winkels en horeca zich aanmelden wanneer ze geen muziek in de zaak hebben opstaan. ‘Ik ben een voorstander van een restaurant, café of ander etablissement zonder muziek’, aldus de oprichter.

Leestip: Nieuwe richtlijn voor geluidshinder

 

 

 

Reageer op dit artikel