nieuws

Brouwerij Haacht introduceert Super 8 Saison

Café 1278

De Belgische Brouwerij Haacht introduceert op de Horeca Expo 2017 De Super 8 Saison. Een nieuwe rekruut in de Super 8-serie. De Saison is het vierde bier in de reeks.

Brouwerij Haacht introduceert Super 8 Saison

De Super 8 Saison van Haacht is een donkerblond, natuurtroebel oogstbier op basis van vijf granen: rogge, mout, haver, tarwe en spelt. Het alcoholpercentage is laag, 4,8%. In tegenstelling tot meer traditionele saisonbieren is De Super 8 Saison niet volledig uitgegist, waardoor het volgens de brouwer volmondiger van smaak is. Het is ook het enige saisonbier gebrouwen met galanga, een exotische wortel verwant aan gember.

Super 8-serie

Brouwerij Haacht introduceerde Super 8 in november 2016. Na de glutenvrije Super 8 Export, de Super 8 IPA en de Super 8 Blanche, is Super 8 Saison de vierde telg in de SUPER 8-clan. Super 8 Saison is vanaf januari 2018 beschikbaar in de horeca en de retail.

Over Haacht

Naast haar pils, Primus, brouwt Brouwerij Haacht ook verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber- en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo, Ommegang, Super 8 en Mystic. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw.

Reageer op dit artikel