nieuws

‘Grootste bier- en foodfestival Benelux’ in Breda

Café 1958

De eerste editie van het Hop On Hop Off Festival, het grootste speciaalbier- en foodfestival van de Benelux, vindt van 6 tot en met 8 april plaats in Breda. 50 brouwers en 30 foodtrucks zijn dan aanwezig in de Kunstijsbaan in Breda.

‘Grootste bier- en foodfestival Benelux’ in Breda

Het Hop on Hop Off Festival is volgende organisatoren ‘het grootste speciaalbier en foodfestival van de Benelux.’ Een flink aantal van de 50 brouwerijen heeft al laten weten met een speciaal voor dit festival gebrouwen bier naar Breda te komen of met een speciaal gebrouwen batch.

Lees ook: Nieuw bierfestival Just Beer in Kortrijk Xpo

Brouwerijen uit binnen- en buitenland

De deelnemende brouwerijen komen uit heel Nederland, maar ook uit België en Italië. Van grote bekende brouwerijen, zoals Chimay en Hertog Jan, tot lokale brouwers als de Halve Tamme uit Zevenbergen. ‘Die komen met een bier van 21%.’ Om te zorgen dat bezoekers niet op een lege maag aan het bierproeven slaan, zijn er 30 verschillende foodtrucks aanwezig.

Lees ook: Mout Bierfestival debuteert in Arnhem

In de halve maan in de binnenbocht aan beide zijden staan podia, waarbij verschillende optredens gepland staan van bands en singer-songwriters. Ook komen twee talenten van DJ School Breda hun kunsten vertonen. Verder is er een hippiemarkt, met een barbier voor de mannen en manicure voor de vrouwen.

Lees ook: Gooisch Bierfestival zet speciaalbier op de kaart

Gratis toegang bier- en foodfestival

Hop on Hop off Bier- en Foodfestival BredaOp de 16.000 vierkante meter festivalvloer is ook plek voor kinderen én voor niet-bierliefhebbers. ‘Voor de kinderen is entertainment, zoals springkussens, een knutselhoek en schmink, en uiteraard eten dat kinderen aanspreekt, zoals ijs en friet. Daarnaast is er een BOB-bar, zijn er cocktails en is er wijn en frisdrank.’

Lees ook: Wijn- en bierfestival Kannen & Kruiken naar drie steden

De toegang tot het festival is gratis. Wie bier wil proeven, moet een startpakket kopen. Daarin zit een speciaal proefglaasje van 15 centiliter, drie muntjes en het festivalboekje waarin je aan kunt kruisen welke bieren je al geproefd hebt. Wie alleen wil eten of ‘gewoon bier’ (Alfa) wil drinken, kan losse muntjes à €2,50 kopen. Het festival vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april in de Kunstijsbaan in Breda.

Lees ook: Winterbierfestival Leiden: kleine brouwerijen voor het voetlicht

Reageer op dit artikel