Dudok: nieuw muziekcafé in Amsterdam

Dudok: nieuw muziekcafé in Amsterdam

De Dudok Groep opent een grand-café in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Het grand café met de naam 4'33 verwijst naar het werk 4'33"van de Amerikaanse componist John Cage. Het is een gezamenlijk initiatief van het Muziekgebouw aan 't IJ en Dudok Groep, bekend van onder anderen café-brasseries in diverse steden en Dudok Patisserie.

Het nieuwe grand-café 4’33 van Dudok is vanaf zaterdag 8 september 2018 zes dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Doelgroepen zijn zowel bewoners van de stad, passanten als concertpubliek. Om extern publiek te trekken is een extra ingang gemaakt die rechtstreeks naar het café gaat. In het nieuwe grand café zal tevens muziekprogrammering plaatsvinden.

Hoewel de taarten van Dudok al ruim twee jaar verkrijgbaar zijn op de Zuidas, is 4'33 in het Muziekgebouw het eerste restaurant van de horecagroep in Amsterdam. Na vestigingen in grote steden als Den Haag en Rotterdam is Amsterdam een logische, nieuwe stap.

Grand café 4’33 biedt dinerplek aan 140 personen, heeft een groot, zonnig terras met uitzicht op het IJ. Na een intensieve verbouwing is de keuken deels verplaatst naar het grand café en is een compleet nieuwe inrichting gerealiseerd die past bij de bouwstijl van het Muziekgebouw. Om het grand café zo toegankelijk mogelijk te maken voor het publiek is een extra ingang gerealiseerd aan de IJ-zijde.

Naast ontbijt, lunch, diner en borrel biedt 4’33 Grand Café eveneens concertmenu’s en de befaamde taarten uit de bakkerij van de groep.

Bijzondere compositie geeft naam aan café

John Cage (1912-1992) componeerde het werk 4’33 in 1952 en het bestaat uit exact vier minuten en 33 seconden complete stilte. Alleen toevallig omgevingsgeluid is hoorbaar. Absolute stilte bestaat alleen bij de gratie van geluid, aldus de componist. Het Muziekgebouw en Dudok Groep kozen voor de naam 4’33 om de relatie met de concerten in het gebouw en het bijzondere karakter van 4’33 grand café te benadrukken.

‘Net zoals het muziekstuk 4’33” nooit hetzelfde klinkt, zijn het de wisselende elementen – de concerten, het eten, het weer en het publiek – die een bezoek aan 4’33 grand café steeds opnieuw uniek maken, aldus een persbericht over het nieuwe horecabedrijf.

Dudok

Als onderdeel van de groep werd in 1991 de allereerste vestiging geopend in Rotterdam, in het oude gebouw van Nationale Nederlanden dat in 1945 ontworpen is door de bekende Nederlandse architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). In Rotterdam is ook de beroemde appeltaart met geheime receptuur bedacht, die inmiddels in menig horecazaak in Nederland op de kaart te vinden is.

Naast deze vestiging in Amsterdam behoren tevens Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem) en Dudok Patisserie tot de Dudok Groep.


>> Abonnee worden van Misset Horeca met korting

>> Meer over Dudok