nieuws

Tuin van de Smid krijgt EKO-keurmerk Horeca

Café 342

De Tuin van de Smid, het Leidse theehuis van Barbera en Sjaak van de Geijn, krijgt het Gouden EKO-certificaat voor horeca uitgereikt uit handen van Carien Overdijk, voorzitter van de Stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken. Het is het tweede horecabedrijf in Leiden dat is gecertificeerd en het 60e in Nederland.

Tuin van de Smid krijgt EKO-keurmerk Horeca

De Tuin van de Smid beslaat 3 hectare grond midden in het Polderpark Cronesteyn in Leiden. Het is een polderoase met een theehuis, boerderijdieren, een natuurspeeltuin en diverse verhuurbare vergader- en feestruimtes. Gasten kunnen genieten van de ruimte, de natuur en de (grotendeels) vegetarische menukaart.

Duurzame Horeca Leiden is blij met deze mijlpaal. Carien Overdijk: ‘Er valt in Leiden nog zoveel te winnen. We laten op Duurzaamuiteten.nl daarom alle koplopers zien. Hun keuzes inspireren andere horecabedrijven.’

Altijd duurzamer

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet een horecabedrijf minimaal 80% van de ingrediënten biologisch inkopen en een actief duurzaamheidsbeleid hebben. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie. Restaurants met een EKO-keurmerk stellen zichzelf jaarlijks ook nog eens twee verbeterdoelen op duurzaamheidsgebied. Dat kan variëren van de installatie van zonnepanelen, tot het uitbannen van disposables of het aantrekken van een medewerker die moeilijk aan de bak komt.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf o.a. biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk. De stichting verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

 

Reageer op dit artikel