Horecabeurs Noord Nederland: bier & spijs, 'kilo's schuiven' en vakwedstrijden

Horecabeurs Noord Nederland: bier & spijs, 'kilo's schuiven' en vakwedstrijden

De achtste editie van de ééndaagse Horecabeurs Noord Nederland, maandag 30 september in Groningen, heeft 'een stampvol' programma. Van masterclasses aan 'belevingstafels' tot een bier & spijsstraat en de veiling 'Kilo's Schuiven'.

De Horecabeurs Noord Nederland vindt maandag 30 september 2019 plaats, van 12:00 uur tot 20:00 uur in de Martinikerk in Groningen. De ééndaagse beurs kent inmiddels de achtste editie.

Bier wordt steeds vaker toegevoegd of gecombineerd met hapjes of complete maaltijden. Met bier kan je dan ook alle kanten uit. In de nieuwe Bier & Spijsstraat ontmoet je brouwers die je alles kunnen uitleggen over de meest uiteenlopende bier- en spijscombinaties. Van tips, tot proeven en ontdekken welk bier het beste matcht bij een gerecht of borrelhap.

Belevingstafel

Nieuw ook is de Belevingstafel. Bij deze tafel kunnen beursbezoekers via koptelefoons gratis mini-masterclasses kunnen volgen van standhouders. De gasten worden daarbij meegenomen in het verhaal van de standhouder. Van Theesommelier tot Baristaschool en van Cocktail-tasting naar personeelsbinding en het proeven van de nieuwste frisdranken.

Veiling Lokaal Kilo’s Schuiven

Bieden op streekproducten van boeren en tuinders uit de omgeving kan op de veiling ‘Lokaal Kilo’s Schuiven’. Op het gebied van voedsel wordt vertrouwen steeds belangrijker. Mensen vinden het belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt. Een oplossing daarvoor is het lokaal verhandelen van voedsel met een kort lijntje tussen de agrariër en de consument, in dit geval de horecaondernemer. In vier veilingrondes kunnen bezoekers kennismaken met deze producten en meebieden.

Vakwedstrijden

Ook dit jaar zal de Horecabeurs Noord Nederland wederom het platform zijn voor de ‘Noord Nederlandse Tapwedstrijd’. Verschillende horecabedrijven gaan hierbij de strijd aan om de beste bieren te tappen en serveren aan de jury van de Stichting Tapwedstrijden. Wat ook niet zal ontbreken is de spannende kookwedstrijd ‘Klaar Af Kook’ waarbij koks tegen elkaar koken in rondes van 30 minuten terwijl de stopwatch loopt.