Goose Island lanceert Bourbon County Stout 2019 op Black Friday

Goose Island lanceert Bourbon County Stout 2019 op Black Friday

Bierbrouwer Goose Island lanceert vrijdag 29 november de nieuwe Bourbon County Stout 2019 in Nederland. Op 29 november, Black Friday is het in beperkte oplage in de avond te proeven bij de Beer Temple in Amsterdam, Taplokaal Gist in Utrecht, Van Moll in Eindhoven en Kaapse Brouwers in Rotterdam.

Naast deze horecagelegenheden wordt de Bourbon County Stout vrijdag 29 november ook in beperkte oplage verkocht, vanaf 09.00 bij De Bierkoning in Amsterdam.

De editie van 2018 was in enkele minuten uitverkocht. Bourbon County Stout, of BCS, wordt acht tot vijftien maanden gerijpt in bourbonvaten. Het bier staat bekend als één van de meest gewilde bieren ter wereld.

Rijpingsproces Bourbon County Stout

De BCS is dit jaar gerijpt in vier jaar oude Heaven Hill, Buffalo Trace en Wild Turkey vaten. Het smaakprofiel van Bourbon County Stout wordt toegeschreven aan twee factoren: de vaten en het rijpingsproces.

Elk jaar krijgt de Goose Island brouwerij in Chicago een verschillende mix van ‘verse’ Bourbon vaten van distilleerderij partners. De stout neemt dan een gevarieerd smaakprofiel aan, gevormd door het weer in Chicago - de warme zomers zorgen dat het bier diep in het vat trekt, terwijl de koude winters zorgen dat het bier en het vat uitzetten.