Alcoholvrije pop-up Bar 0.020 opent deuren in Amsterdam

Alcoholvrije pop-up Bar 0.020 opent deuren in Amsterdam

De alcoholvrije pop-up bar Bar 0.020 opent op 3 januari 2020 de deuren in Amsterdam. Bar 0.020 (spreek uit als: nul punt nul twintig) heeft als doel om mensen op een positieve en gezellige manier Dry January door te laten komen.

Op 31 januari sluit de bar haar deuren. Met op zaterdag 1 februari - als ultieme beloning voor iedereen die alcoholvrij de maand is doorgekomen - een knallend afsluitfeest. Na de feestdagen, waarbij de alcohol rijkelijk vloeit, nemen veel mensen zich voor om het in januari even wat rustiger aan te doen. Bar 0.020 helpt deze mensen om dit goede voornemen te kunnen aftikken. Want je vindt hier de warmte en gezelligheid van een kroeg, maar niet de verleiding van alcohol.

Oprichtster Mariska Leising: 'De bar is bedoeld voor gezellige mensen die als doel hebben om een maand niet te drinken en die ook nieuwsgierig zijn naar alcoholvrije dranken.' Bar 0.020 heeft niet alleen partnerships met bierbrouwers en andere alcoholvrije dranken, maar ook met muzikanten en artiesten. Zo draait er op vrijdag altijd een DJ, zodat je dansend het weekend in kan gaan.Op de zaterdagen worden er proeverijen georganiseerd door alcoholvrije dranken en bierbrouwerijen (o.a. Lowlander en Jopen Bier). En op de zondagen wordt de bar een groot spelletjescafé met een entertainmentteam.

Pop-up bar

De pop-up bar opent de deuren aan de Nieuwezijds Kolk 25 en heeft de deuren geopend van donderdag tot en met zondag. Het eindfeest is op zaterdag 1 februari.

Bar 0.020 heeft Mariska Leising van Event My Brand, samen met haar partner Niels Krommenhoek opgericht. Mariska is ook de drijvende kracht achter Closet Sale Amsterdam, een event met als doel om kleding een tweede leven te geven.

Dry January

In 2013 begonnen de Britten met Dry January: een alcoholvrije maand na de excessieve feestmaand. Dry January is inmiddels steeds populairder geworden.