'Mapapa' van Lorenz de Groot Lekkerste IJsje 2020

'Mapapa' van Lorenz de Groot Lekkerste IJsje 2020

Lorenz De Groot is vandaag op de Horecava Beurs in Amsterdam de onbetwiste winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Gelato. De ijsmaker van IJssalon Lorenzo in Utrecht blies de jury onder leiding van Belgisch sterrenchef patissier Roger Van Damme omver met zijn 'Mapapa', en mag zich het Lekkerste noemen.

De Mapapa van Lorenzo de Groot is een combinatie van ijs met mango, papaya en passievrucht aangevuld door een lichte yoghurt, een toon van abrikoos en een meringue. Het Lekkerste IJsje vertegenwoordigt Nederland – samen met de nummers één en twee van 2018/2019 – op het Europees Kampioenschap van de Gelato Festival Challenge in Italië.

Het volledige podium van het Nederlands Kampioenschap tijdens Horecava in de RAI in Amsterdam:

1. Lorenz De Groot, Mapapa, Lorenzo IJssalon (Utrecht)
2. Marten Riedstra, Sweet & Happiness, IJssalon IJskald (Lemmer)
3. Jean Pierre Bax, Hazelnut Meringue Pie Ice, Luciano IJssalon (Wassenaar)

Lekkerste IJsje: 'Pavlova in achterhoofd'

'Echt heel onverwacht. Ik kan het bijna niet geloven', vertelt de nieuwe Nederlands Kampioen Lorenz De Groot. 'Mijn vader en ik hebben deze smaak samen ontwikkeld met het Russische dessert ‘pavlova’ in het achterhoofd. De grootste uitdaging was om de meringue in het ijs te verwerken zonder dat die smolt. We moesten lang zoeken naar een manier om die lekkere crunch te behouden en lieten onze smaak ook uitvoerig proeven door familie, vrienden en kennissen totdat het geheel hélemaal goed zat.'

Lorenz De Groot werkt al bijna 20 jaar in de ijssector en begon in 2003 zijn eigen ijssalon ‘Lorenzo’ in Utrecht.