Café Shooters lanceert webshop Vrienden van de Horeca voor horecazaken

Café Shooters lanceert webshop Vrienden van de Horeca voor horecazaken

Feestcafé Shooters in Arnhem heeft een webshop 'Vrienden van de Horeca' gelanceerd waarmee horecazaken via merchandise hun zaak onder de aandacht kunnen brengen bij gasten.

Michel en Mark, beiden werkzaam voor een internetbureau in Barendrecht, proberen naast hun normale werk mee te denken en internetoplossingen uit de grond te stampen waar de door corona-maatregelen getroffen horecaondernemers gebruik van kunnen maken.

Mark draait ieder weekend als DJ FeestBeest in diverse horecagelegenheden in Nederland, waaronder feestcafé Shooters in Arnhem. 'Vanaf het eerste moment van de uitbraak van het coronavirus dacht ik al na hoe ik Shooters een steuntje in de rug kon geven. Ook al zou het maar een klein gebaar zijn. Zo is het idee van ‘Vrienden van de Horeca’ ontstaan. Een shop waar de ‘vrienden van’ Shooters unieke merchandise kunnen kopen.'

Hoe werkt het?

Een horecabedrijf schrijft zich in via de website en upload tevens haar logo. Vrienden van de Horeca voegen op verzoek de tekst 'Vrienden van' toe aan het logo en maken bij een drukkerij een webshop met merchandise aan zoals t-shirts, hoodies of mokken. De horecaondernemer krijgt een link naar zijn webshop die hij kan verspreiden onder zijn gasten.

Met dit initiatief proberen Michel en Mark toch wat inkomsten te generen voor de zwaar getroffen horeca ondernemers in deze tijden. Inmiddels hebben in twee weken tijd al meer dan 30 horecazaken zich aangesloten en er is een omzet van bijna € 3000,- gerealiseerd.