Groningen scherpt regels horeca in binnenstad aan om corona

Groningen scherpt regels horeca in binnenstad aan om corona

Horeca in de binnenstad van Groningen krijgt te maken met strengere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deuren en terrassen moeten eerder dicht.

De Veiligheidsregio Groningen voert vrijdag nieuwe coronamaatregelen in voor de horeca in een deel van de binnenstad van Groningen. Volgens de veiligheidsregio is dat nodig omdat niet altijd voldoende afstand wordt gehouden in rijen voor horecagelegenheden en op terrassen. Vooral binnen de Diepenring in het centrum wordt het op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 02.00 en 03.00 steeds drukker waardoor bezoekers geen 1,5 meter afstand kunnen nemen

Een van de maatregelen is dat horecagelegenheden op vrijdag- en zaterdagnacht na 01.30 geen bezoekers meer mogen binnenlaten. Mensen die al binnen zijn, mogen tot sluitingstijd blijven. Verder moeten alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten om 01.30 uur dicht. Ook de terrassen moeten vanaf 01.30 uur gesloten worden. Verder is het na 01.30 uur verboden om lachgas te verkopen.

En dat terwijl het de komende dagen flink warm kan worden, waardoor gasten vaak lang op het terras kunnen blijven. Om die reden liet de gemeente Den Haag juist vandaag weten dat terrassen in Den Haag en Scheveningen op dagen dat het boven de 25 graden komt, juist lánger open mogen, tot 03.30 uur.

Ondernemers die zich niet aan de nieuwe regels houden lopen het risico dat het bedrijf wordt gesloten. De horecaondernemers zijn via een brief op de hoogte gesteld.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en worden wekelijks geëvalueerd. Als het nodig is kunnen de maatregelen worden uitgebreid naar andere dagen en locaties.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.