Minister praat maandag met nachtclubhouders om actie 'De nacht staat op'

Minister praat maandag met nachtclubhouders om actie 'De nacht staat op'

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken spreekt maandag met ondernemers uit de nachthoreca. Ze begrijpt hun frustratie over de regels, die al bijna twee jaar lang vooral nachtclubs en discotheken raken. Maar voor het weegmoment van 15 februari zitten er geen versoepelingen in voor de sector. De nachthoreca start daarom de actie De nacht staat op.

De nacht staat op

Nachtclubs willen 12 februari hun deuren opengooien uit protest tegen het overheidsbeleid, met als campagnenaam 'De nacht staat op'.  Adriaansens zegt begrip te hebben voor hun woede, nu er 'heel veel ruimte wordt gegeven'. 'De nachthoreca is al heel lang de dupe van deze maatregelen', zegt de bewindsvrouw.

Disco's riskeren boete

Ze benadrukt dat 15 februari het kabinet opnieuw kijkt naar de coronaregels. 'Tot die tijd gaan we de regels niet veranderen.' En er zal gewoon worden gehandhaafd: 'Regels zijn regels.' Dat betekent dat ondernemers die tegen de maatregelen in hun deuren opengooien, een boete riskeren.

'Verantwoord stappen'

In het gesprek met de nachtclubhouders wil de minister vooral horen wat de plannen van de sector zijn om 'verantwoord stappen te kunnen ondernemen'. Ze hoopt na februari 'snel tot stappen te komen'.

Actie van nachtclubs

Woensdag kondigden brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) via een filmpje op Instagram aan het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. Op 12 februari willen clubs in het hele land open.