De Ölliemölle

Topterras in Borculo 

De Ölliemölle is net als vorig jaar de nummer 2. Dat betekent niet dat er geen vooruitgang is geboekt. Integendeel! Meubilair werd vervangen, de logistiek verbeterd en de service is onveranderd van hoog niveau.

Normaal gesproken was De Ölliemölle op nummer 1 terechtgekomen. Immers, vergeleken met vorig jaar werden meerdere forse verbeteringen aangebracht. Het meubilair werd vervangen, er kwamen nieuwe parasols en de logistiek loopt stukken beter. Pech dus dat De Boterlap zo’n overrompelende rentree maakt in deze lijst.

Verbouwing
Eigenaren Raymond Prinsen en Gea Meppelink deden vorig jaar al uit de doeken hoe ze van plan waren een historisch en aan De Ölliemölle grenzend pand te verbouwen en bij de zaak te trekken. Dat is inmiddels gedaan. Het resultaat is een fraaie ruimte met een grote stamtafel en een bar, waarop de tap en de pistonmachine zijn geplaatst. De koelingen voor frisdranken en wijnen en de extra toiletten voor terrasgasten bevinden zich ook in deze ruimte. Werden de bestellingen tot vorig seizoen nog vanuit een raam van De Ölliemölle doorgegeven aan de bediening op het terras, nu komt alles uit het ‘nieuwe’ pand. ‘Logistiek werkt dat veel beter’, zegt Meppelink.

Kwaliteit
Kwaliteit voert bij De Ölliemölle de boventoon. Dat geldt niet alleen voor de producten, maar ook voor het prima en ervaren personeel. Adel verplicht ook wel een beetje. Naast De Ölliemölle ligt restaurant De Stenen Tafel. Prinsen kookte hier een Michelinster, tot hij twee jaar geleden besloot de zaak tijdelijk te sluiten. Onlangs is hij op dat besluit teruggekomen en sindsdien kookt hij vijf serviezen per week, het minimale aantal om weer te kunnen worden opgenomen in de culigidsen van Nederland. 

Frankrijk
Maar terug naar De Ölliemölle, waarvan het terras aan de achterkant er nog altijd fraai bij ligt, zo aan het water en tussen twee eeuwenoude panden. Twee imposante houten waterraderen draaien er hun rondjes. Dat doen ze ook tijdens het bezoek van de hoofdjury. Die arriveert met een bleek zonnetje, maar vlucht even later naar binnen voor een enorme regenbui. Gelukkig vonden de eerdere bezoeken wel met mooi weer plaats en maakte dit terras indruk. ‘De gast waant zich hier in Frankrijk’, lezen we. ‘De wijn is uitstekend, net als het eten en de borrel-hapjes.’

Lange Molenstraat 17
www.deolliemolle.nl