Kobus kuch

Met het risico om als clichématig te worden versleten; dit geweldige terras is een begrip in de omgeving. Het personeel is op en top getraind en zorgt voor een bovengemiddelde service. Oh ja, nog één ding: appeltaart!

Personeel maakt het verschil
Het is nog vroeg als we de Beestenmarkt van Delft oplopen. Op dit befaamde horecaplein staat het vol met terrasstoelen van diverse zaken. Automatisch gaat onze blik naar het enige terras waar mensen zitten, inderdaad, dat van Kobus Kuch. Het is ook het enige terras dat open is en dat is geen toeval, volgens Jasja van Leeuwen. Zij is sinds 1 maart 2011 met Coriene Meeder, eigenaar van het café. Heel bewust gaat Kobus Kuch een uurtje eerder open om zo de eerste bezoekers mee te pakken. ‘Daarnaast zijn mensen het van ons gewend dat we eerder open gaan, en we hechten veel belang aan herkenbaarheid’, aldus Van Leeuwen. ‘Dan weten gasten ook wat ze aan ons hebben.’ Wat gasten ook weten: de taarten. Die worden in het bijbehorende, aanpalende winkeltje, Saartje. Met name het appelgebak is al sinds jaar en dag beroemd. Van Leeuwen: ‘Op een gemiddelde dag verkopen we tien à vijftien taarten.’ Bijverkoop van dit product is in praktijk dan ook nauwelijks nodig. Zodra een medewerker met een grote punt, overladen met slagroom, over het terras loopt, is de aandacht van de andere gasten snel getrokken. Het feit dat alle taarten in de oven opgewarmd worden en een krachtige geur verspreiden, werkt ook niet tegen.

Selectief
In de juryrapporten stak één facet er steevast bovenuit: het personeel. ‘Vriendelijk’, ‘vakbekwaam’, ‘aanwezig zonder storend te worden’, het zijn slechts enkele pluimen die de jury de medewerkers van Kobus Kuch toekent. Zij maken overduidelijk het verschil. Er wordt bij Kobus Kuch dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Er zijn drie sollicitatiegesprekken, gevolgd door drie inwerkdagen en een proeftijd van een maand. Het draagt allemaal bij aan de topkwaliteit die deze Delftse huiskamer haar gasten meegeeft. De selectieprocedure is dus streng, maar dan heb je ook wat: een meer dan verdiende vierde plek.

Beestenmarkt 1
www.kobuskuch.nl