video

Cocktail met karnemelk en wijn

Café

Bedrijfsrestaurants worden in de zomermaanden beroofd van bestek, suikerzakjes en peper- en zoutstelletjes. Dat stelt Ria Cramer van bedrijfscateraar Albron in het Algemeen Dagblad. ‘We zeggen dan altijd tegen elkaar: het campingseizoen is weer begonnen.

De spulletjes uit bedrijfsrestaurants zijn voor aanstaande vakantiegangers handig voor op de camping, bij de picknick of bij de barbecue. Bij La Place in Den Haag schatten ze dat er in de zomermaanden zo’n vijfhonderd vorkjes en lepeltjes verdwijnen. Dat is drie keer meer dan dat er in de rest van het jaar wordt gestolen.

Ook plastic bekers zijn populair bij de naar vakantie hunkerende rovers. ‘Mensen zien het als secundaire arbeidsvoorwaarden om af en toe iets mee te nemen’, stelt Gert Hoffmann, directeur van Hoffmanns Bedrijfsrecherche in het AD. ‘Tien procent van de mensen is goudeerlijk en tien procent had je sowieso niet moeten aannemen. Daartussen zit een grijs gebied. Die mensen hebben regels, richting en controle nodig. Anders zitten ze straks ook nog met bureaustoelen op de camping.’

Reageer op dit artikel