video

Cappuccino coffee flair

Café

Harold Overmars, Gert-Jan van der Loo, Peter Broekhof en Jefta Koning zijn gisteravond de winnaars geworden van de Nationale Catering Awards 2004. Deze vier toppers uit de branche werden in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg door een vakkundige jury gekozen tot de beste in hun categorie.

Cappuccino coffee flair

Overmars won de award in de categorie Bedrijfscatering, Van der Loo was de beste in de categorie Partycatering, Broekhof won de specialisatie Instellingscatering en Koning de categorie Gastheerschap. De uitreiking van de Nationale Catering Awards is een initiatief van het vakblad Catering Magazine. De presentatie was in handen van hoofdredacteur Martine Zuil en Tom Egberts, verslaggever van Studio Sport.

Het was de tweede keer dat Catering Magazine de Nationale Catering Awards uitreikte (voorheen de Catering Magazine Awards). De afgelopen maanden werden massaal mensen aangemeld, die bijzonder zijn in hun branche en/of een positieve manier opvallen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Een enkeling schreef zich zelf in, maar de meeste deelnemers werden aangemeld door hun baas of een collega.

Een vakkundige jury, bestaande uit hoofdredacteur Martine Zuil, Thom Oosterom, Theo Pieper, Theo van Brussel en Milo Berlijn, koos in elke categorie in eerste instantie drie finalisten en na uitvoerige gesprekken en bezoeken uiteindelijk de vier besten.

Bedrijfscatering
Harold Overmars was in de categorie bedrijfscatering te sterk voor John van Delft, regiomanager namens Hutten Business Catering bij Regina Coeli in Vught, en Nicole Seelen, cateringmanager namens ECS bij het ministerie van Vrom in Voorburg. De winnaar werkt als Food & Beverage Manager namens Sodexho bij ING in Amsterdam. De jury was in zijn locatie echt onder de indruk.

Uit zijn ploeg stroomde echt de motivatie om iedere dag een topprestatie neer te zetten, zowel in het bedrijfsrestaurant als op de bovenste verdiepingen voor directie, gasten en andere zakelijke relaties. Hij heeft zijn zaken perfect voor elkaar, heeft visie, drive en overtuigingskracht. De jury voorspelt hem een glanzende carrière als hij dit niveau weet vast te houden.

Partycatering
De Nationale Catering Award in de categorie partycatering was voor Gert-Jan van der Loo, directeur van Van der Loo Party & Business Events in Waddinxveen. De jury zag in hem de terechte winnaar, omdat zijn innovatieve en creatieve manier van werken een voorbeeld is voor veel branchegenoten. Samen met zijn team, dat hem op handen draagt, werkt hij voor diverse grote en kleine opdrachtgevers in het land, waarbij de beleving altijd centraal staat. Van der Loo beschikt over een eigen decorafdeling, een eigen bloembinderij en een uitstekende keuken onder leiding van meesterkok Wynand Vogel.

De jury heeft hem leren kennen als een ‘eigenwijze visionair’. Hij voorzag een aantal ontwikkelingen en speelde daar handig op in. Zijn eigenwijsheid en oog voor detail zorgden er bijvoorbeeld voor dat hij de decorafdeling in eigen handen nam. Wat je zelf beter kunt, moet je zelf doen. Van der Loo heeft geen klachtenafhandeling. Door zijn pro-actieve manier van denken en handelen en zijn onorthodoxe manier van het verkopen van beleving, zijn opdrachtgevers na afloop van een partij meer dan tevreden. Veel van zijn opdrachtgevers zijn inmiddels ook vrienden geworden. De twee andere genomineerde partycateraars waren Ria Joosten, directeur van Ria Joosten Catering in Neer, en Roland Vos, directeur-eigenaar van Roland Vos Catering & Events in Aalsmeer.

Instellingscatering
De jury had het dit jaar uitzonderlijk zwaar om een winnaar te bepalen in de categorie Instellingscatering. Reint Scholten, projectmanager complexe voedingsdiensten namens Sodexho Health & Care Services, Eric Vermaas, manager productie namens Albron Carewell bij Multi Cuisine in Arnhem en Alofood Wateringen, en Peter Broekhof, directeur van Voedingsservice Heuvelrug in Huis ter Heide, hebben alle drie laten zien hun vak meer dan uitstekend te beheersen. Het feit dat Peter Broekhof zijn twee mededingers uiteindelijk een neuslengte voorbleef, geeft aan dat hij in de ogen van de jury echt een manager is van wereldklasse.

De manier waarop hij de voedingsdiensten van Abrona en Bartiméus analyseerde, reorganiseerde en uiteindelijk samenvoegde in de splinternieuwe Stichting Voedingsservice Heuvelrug, heeft op de jury diepe indruk gemaakt. Voedingsvoorziening is voor Broekhof veel meer dan alleen het eten en drinken zelf. Beleving, sfeer en welbevinden van de bewoners staan centraal bij alles wat hij doet.125 uitgiftepunten, 2000 maaltijden per dag en desondanks een zeer persoonlijke en klantgerichte benadering, dat noemt de jury grote klasse.

Gastheerschap
In de categorie Gastheerschap won Jefta Koning, barista in de Ritazza corner van Compass Group Nederland bv. Hij bleef Toeti van Doorn-Supradipto, cateringbeheerder namens Albron bij Tessenderlo Chemie Rotterdam, en Wil Miltenburg, cateringmedewerker namens SAB Catering bij Innovam in Nieuwegein, voor.

Zijn werkgever prees Koning aan als ‘een jonge Utrechtse topgozer’. De jury is er inmiddels achter dat hiermee geen woord te veel is gezegd. Koning is een absolute topper in zijn vak. Een makkelijke prater, die tegelijkertijd ook heel goed kan luisteren. Een goedlachse en buitengewoon enthousiaste teamplayer, die zichzelf in zijn eigen Ritazza Coffee Corner eigenlijk al onmisbaar heeft gemaakt.

Over zijn carrière maakt Koning zich helemaal geen zorgen; hij is als een vis in het water op de zijn huidige plek en hoewel hij dagelijks laat zien de zaken prima onder controle te hebben, hoeft hij voorlopig niet zo nodig hogerop. Hij is niet bang voor veranderingen, ziet altijd de zonzijde van dingen en brengt die positieve levenshouding moeiteloos over op zijn collega’s. Hij is een perfectionist, een commercieel denker, maar bovenal een hele warme, open en eerlijke vent.

Reageer op dit artikel