artikel

Cateraar komt met hygiënecode

Catering

Evenementencateraar Labojo in Arkel heeft een eigen HACCP-systeem ontwikkeld, dat speciaal is toegesneden op de catering. In juli 1999 werd het bedrijf gecertificeerd.
Een eigen hygiënecode was nodig omdat de richtlijnen voor de horeca niet geschikt zijn voor een evenementencateraar, oordeelt Labojo.

De verschillen zijn te groot. Het cateren van evenementen gaat bijvoorbeeld gepaard met sterk wisselende omstandigheden en grote groepen personeel. In de horeca ligt dat anders. Daarnaast is de code voor de horeca ook nog een keer te algemeen en te ingewikkeld. Dat laatste leidt volgens Labojo tot een enorme papierwinkel.
De hygiënecode van Labojo kwam tot stand dankzij de inspanningen van Tanja Siemerink en Liesbeth van Elst, studenten aan de Wageningen Universiteit, afdeling levensmiddelentechnologie.

Een eigen hygiënecode

Dat een cateraar met een eigen hygiënecode komt omdat de bestaande ongeschikt is voor zijn bedrijfsvoering is te verwachten. De eerste versie van de hygiënecode was maar voor heel weinig bedrijven werkzaam. Her en der ontstonden dan ook eigen initiatieven.

Reageer op dit artikel