artikel

Lunchen en vergaderen bij de buren!

Catering

Cateringland moet in deze lastige tijden creatief en coöperatief blijven. Daarnaast is het voor zowel de cateraars als haar opdrachtgevers belangrijk om respectievelijk omzet te laten toenemen en kosten te drukken. Eens?

Lunchen en vergaderen bij de buren!

De cateraars hebben z’n 4.000 locaties die ze dagelijks cateren en waar dus een bedrijfsrestaurant en veelal vergaderruimtes gesitueerd zijn. Daarnaast is er nog een heel groot gedeelte dat zijn catering niet heeft uitbesteed, maar wel beschikt over een bedrijfsrestaurant en vergaderruimtes. Dure vierkante meters, want de meeste bedrijfsrestaurants en vooral vergaderruimtes kennen een matige bezettingsgraad.

Zou het daarom niet prachtig zijn als wij, de cateraars van BV NL, onze opdrachtgevers en prospects (locaties die nog niet hebben uitbesteed!) kunnen gaan koppelen aan een ‘lunch en vergader cateringnetwerk’? Via deze website krijgt elke organisatie de mogelijkheid om zijn lunch- en vergadercapaciteit beschikbaar te stellen aan derden. Uiteraard heeft het bedrijf tevens de mogelijkheid om zijn product of dienst onder de aandacht te brengen. En bij een uiteindelijk bezoek kan het accountteam dit contactmoment op subtiele wijze verder benutten.

Via GoogleMaps wordt snel weergegeven bij welke bedrijven op de plaats van bestemming men de lunch en/of de vergaderruimte, tegen betaling, kan gebruiken. De betaling wordt direct via het internet voldaan. Men ontvangt een bevestiging en een coupon waarmee de aangevraagde service op de plaats van bestemming wordt ‘voldaan’.

Natuurlijk zullen we in gezamenlijkheid onze opdrachtgevers moeten gaan informeren over deze service, ze duidelijk moeten maken welke veiligheidsaspecten aangepast moeten worden, wellicht de lunch- en vergaderruimtes in de toekomst voorzien van een eigen entree. Kortom, met een gezamenlijke inspanning kunnen we de cateringmarkt weer eens op een positieve wijze in de spotlight zetten!

En last but certainly not least… met deze boodschap hebben de cateraars ook een zeer duurzame en economische oplossing gevonden!

Ik zie de reactie voor deelname gaarne tegemoet!

Peter van Ee

Eigenaar van bedrijfscateraar Leo op het werk!

Reageer op dit artikel