artikel

Bekroonde partycateraar Maître Frédèric opent haar deuren

Catering

Maître Frédéric, recentelijk nog bekroond als finalist van de Misset Catering Awards heeft een nieuw bedrijfspand betrokken. De succesvolle innovatieve aanpak van de partycateraar leidde niet alleen tot de voornoemde bekroning, maar maakte het ook noodzakelijk om de groeiende organisatie in een ruimer jasje te huisvesten.

Bekroonde partycateraar Maître Frédèric opent haar deuren

De partycateraar heeft de ontwikkeling van het nieuwbouwpand net zo aangepakt als de (culinaire) invulling van een event. Te beginnen met een kritisch wensenlijstje om de ambitie zo hoog mogelijk te leggen. Het eindresultaat is een bedrijfshuisvesting die niet alleen aan de modernste eisen voldoet, maar ook precies past bij de filosofie van dit bedrijf: Open & echt, Creatief & veelzijdig, Meedenkend & inspirerend.

Die openheid begint al aan de buitenkant van het pand op het centraal gelegen bedrijvenpark ‘de Berkelse Poort’ omsloten door steden als Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer. De bezoeker ziet bij aankomst over de volle breedte van het gebouw een grote glazen pui, waarachter de zogenoemde witte brigade van Maître Frédéric hun culinaire vakwerk in de moderne – volledig HACCP

gecertificeerde – vakkeuken met precisie uitvoert.

“De openheid van het pand past geheel binnen onze filosofie. Wordt de keuken doorgaans ‘weggestopt’, wij hebben ervoor gekozen om onze keuken en koks bewust te etaleren. Wij hebben eenvoudigweg niets te verbergen en willen zo transparant mogelijk zijn naar onze klanten toe.”, aldus chef-kok Jos van Rij.

Bij binnenkomst wordt de openheid, ook wel te vertalen als gastvrijheid, van deze partycateraar nogmaals bevestigd. Op de eerste verdieping prijkt een sfeervolle proefkeuken. Deze als huiskamer ingerichte proefkeuken is het absolute paradepaard binnen het bedrijf. Voorzien van culinaire bibliotheek en andere kookaccessoires om op een informele manier aan te schuiven, zoals je dat verwacht wanneer je bij vrienden aanschuift.

“De proefkeuken is het kloppend hart van ons bedrijf. In deze als huiskamer ingerichte proefkeuken laten wij onze opdrachtgevers de verschillende smaken van Maître Frédéric proeven. Het gaat tenslotte om eten, daar moet je niet over praten, dat moet je proeven om te ervaren. Daarnaast vinden alle creatieve ideeën hier hun oorsprong en op deze plaats denken wij – binnen de randvoorwaarden van de opdrachtgever – mee over de optimale (culinaire) invulling van een evenement. De deur staat te allen tijde open voor een inspirerende sessie of proeverij!”, aldus directeuren Nico Roos en Fred Abel.

Reageer op dit artikel