artikel

Forse plus catering Lowlands

Catering

Op geen enkel festival is de catering zo uitgebreid als op Lowlands. Op foodgebied is er kebab, vis en wokmaaltijden te krijgen, op drankgebied verse vruchtensap, cocktails en het nieuwe Extra Cold bier van Grolsch. En deze opsomming is nog verre van volledig.

Forse plus catering Lowlands

11.

Voor de 14e keer werd A Campingflight To Lowlands Paradise, zoals het festival in Biddinghuizen (Flevoland) officieel heet, van 18 tot en met 20 augustus gehouden (foto 1). Ondanks het slechte weer op zondag, werd toch een omzetgroei van 15 procent behaald, aldus Loc7000-directeur Joost Carlier, medeorganisator en beheerder van de catering. ‘Verbazingwekkend, maar blijkbaar geeft de consument meer uit.’

22.

3''3.

La Place heeft zich ook hier ontwikkeld als een grote speler. Niet alleen heeft het foodconcept van V&D een enorm foodcourt (2), het nam dit jaar cateringactiviteiten van collega’s over. Zo verzorgde Albron vorig jaar nog via diverse outlets wokmaaltijden, dat is nu overgelaten aan La Place (3). Dat doet nu ook de stands met vruchtensappen en fruitmaaltijden en snacks.

44.

55.

66.

Loc7000 is blij met La Place. Desalniettemin is er ook ruimte voor kleinere ‘cateraars’. Zo zijn er diverse stands met bijvoorbeeld Turkse kebab, Thaise nasi en Spaanse tapas. Nieuw dit jaar waren onder meer Falafun met falafel (4) en vis van Happy Seafood c.q. Schmidt Zeevis in Rotterdam (5). En al maakt Loc7000 een vrij rigoureuze omslag naar gezonde voeding, snackers komen ook aan bod. Al lijkt de interesse voor bijvoorbeeld Vlaamse frites (6) en pizza minder te worden.

77.

8.

89.

Oxfam Novib hield haar Food & Fun Fair (7) met eerlijk geproduceerd food. (Max Havelaar-koffie, Tony Chocolonely chocolade) Een andere grote speler (en sponsor/partner) is Grolsch, dat haar nieuwe Extra Cold introduceerde (8). D.E. is op Lowlands alleenheerser op koffiegebied (9).

910.

1011.

Verder viel op drankgebied het heerlijk kneuterige cocktails maken met een blendertje (10) en live ijsschaven op. De campinggasten konden in een supermarkt (11), gerund door voormalige medewerkers van het inmiddels failliete Trittico, terecht voor een keur aan producten.

Op het festival waren 20 cateraars aanwezig, van groot (La Place) tot klein (eetcafé Kerklaan). Hieronder de lijst met namen:
Ben en Jerry’s Events – luxe schepijs
Eetcafe Kerklaan Amsterdam – Indiaas
Ergin Catering Waalwijk – Turkse specialiteiten
Goudhaantje IJmuiden – Kipgerechten
Schmidt-Koebrugge – Vis specialist
La Place – fruit/vega/snacks/wok/broodjes/vlaamse friet
La Tienda Den Haag – tapas/mexicaans/vega
MECS Group Nootdorp – falafel/verpakt ijs
Mobiel Culinair Offensief Eindhoven – Portugees/Spaans/vega
Mr. Long Catering Oss – oosters/vega/vietnamese gerechten
New York Pizza – pizza
Outdoor Cooking Raalte – grillgerechten
Pancakes on Tour Heiloo – pannenkoeken
Party Pack Amsterdam – campingsupermarkt
Swirl’s – ijsvarianten
Vennyso’s Tropi-Jazzcafe Den Haag – Surinaams
Visker Fun & Food Catering Rotterdam – snoep
Yam Yam to Go – pasta’s/noodles/vega
Oxfam Novib – Fairtrade/ecologische producten

In de Misset Catering van september een reportage over (het verschil in) cateren op festivals als DanceValley en Lowlands.

Tekst: Hans Schmeinck
Foto’s: Mieke Knuiman

Reageer op dit artikel