artikel

Gastvrijheid KPMG klinkt door via OSP Catering

Catering

KPMG gooide het in haar gloednieuwe kantoor over een totaal andere boeg. Transparantie en gastvrijheid werden sleutelwoorden. Catering vervult in die gedachte een belangrijke functie. OSP Catering mag zich in een ‘supercommercieel’ contract bewijzen.

Gastvrijheid KPMG klinkt door via OSP Catering

En dat bewijzen gaat de cateraar uit Hoofddorp zich goed af. De reacties op het nieuwe hoofdkantoor van KPMG zijn lovend. OSP maakte het personeelsrestaurant tailormade, gebaseerd op haar concept U Live, U Love, U Lunch. De versbeleving straalt er in het grote restaurant (550 zitplaatsen) van het financiële concern in Amstelveen van af.

Dat was mede de reden om te kiezen voor OSP, zegt KPMG’s Hans Zwart, partner en facilitair eindverantwoordelijke. Met zijn collega’s Marjoleine de Roos en Dave Venmans ontwikkelde hij het project . ‘Transparantie, kwaliteit, ontmoeting en gastvrijheid staan voorop’, aldus Zwart die het over het ‘welkom gevoel’ heeft. ‘Dat begint al bij de slagboom’, vult Venmans aan. ‘We hebben een aparte ingang én gereserveerde parkeerplaatsen voor bezoekers die ook nog eens dichtbij de entreehal zijn gelegen.’ De binnenkomst is zo inderdaad makkelijk en gastvrij. Dat geldt zeker ook voor de ontvangst door de charmante receptiemedewerkers (geen beveiligers te zien!).

Een (tussenetage) hoger zit het Grand Café. Dat is van 08.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds open en biedt (eerlijke) koffie van Red Beans, waters en sappen en diverse broodjes en candy. De opzet is ruim, fraai en letterlijk kleurrijk. Enkele OSP-medewerksters van Surinaamse en Indonesische afkomst voeren de gastvrijheid perfect door.

Bar en terras

Op de eerste etage zit het restaurant. Dat ruim opgezet is en voorzien van vaste en freeflow buffetten. Wat direct opvalt is het regionale karakter van de producten. Veelal betrokken van (biologische) leveranciers in Noord-Holland, zoals de Lindenhoff boerderij in Baambrugge. Venmans: ‘We noemen het From Farm to Fork.’

Ook de smakelijke presentatie springt in het oog. Vleeswaren en zelfs de hagelslag zijn uit het zakje respectievelijk pakje gehaald. Restaurantmanager Arnold Seldenrijk over de hardlopers: ‘Warme maaltijden, verse sappen en belegde broodjes, daarvan verkopen we er dagelijks 400 à 500.’ Door het luxe assortiment (al wordt ook een basisassortiment à € 2,50 aangeboden) ligt de gemiddelde besteding hoger. ‘Rond € 3,85’, aldus Seldenrijk.

Die met zijn 35-man tellende team dagelijks zo’n 600 lunchers mag verzorgen. ‘Ook maken er iedere dag zo’n 200 werknemers gebruik van het grand café’, weet De Roos. En dat kan alleen maar meer worden. ‘Vanaf maart komen er 800 pandbewoners bij.’ Ofwel potentiële gebruikers van f&b ruimtes. Daarvan komen er dan ook meer; zoals een shop van Australian Homemade, een aan een auditorium grenzende bar met terras en twee zogeheten E-points, f&b outlets die de gehele dag open zijn. Ook de banqueting zal een belangrijke inkomstenbron van OSP worden. Denk aan eten en drinken voor trainingen, presentaties, vergaderingen, borrels en diners. De Roos: ‘Er zijn 72 zalen waar dagelijks banqueting nodig zal zijn.’

Personeelsrestaurant hoofdkantoor KMPG, Amstelveen

Open sinds: 18 januari 2010

Exploitant: OSP Catering

Opdrachtgever: KPMG

Aantal stoelen: ± 500

Aantal medewerkers: 35

Verwachte (jaar)omzet: € 600.000,-

Reageer op dit artikel