artikel

Logboek: Liefde op het eerste gezicht (proloog)

Catering

Catering (en meer!) op een cruiseschip van 18.000 ton. Het nieuwe partycateringbedrijf On Board, On Shore gaat die uitdaging aan. Manager Marc Schats houdt op verzoek van Misset Catering tot en met de exploitatie in maart 2008 start een logboek bij. In de proloog: Liefde op het eerste gezicht.

Logboek: Liefde op het eerste gezicht (proloog)

Een avontuur overkomt je. Ongemerkt raak je erin verzeild. Natuurlijk is er een vrouw in het spel. In mijn geval eentje van 18.000 ton. Liefde op het eerste gezicht, maar zo gemakkelijk geeft ze zich niet over. Het laatste bericht was kort en welhaast zakelijk. Ik moet geduld hebben, ze heeft meer tijd nodig. Verlangen als aperitief voorafgaand aan haar thuiskomst. Openingsdatum ss Rotterdam; 31 maart 2008.

Nadat ik als apetrotse eigenaar voor de eerste keer mijn strandpaviljoen optrok bleek dat het handiger was éérst de septic tank in te graven onder het pand, alvorens te gaan bouwen. In de ArenA zag het Panorama restaurant er destijds op tekening perfect uit. Bij de eerste wedstrijd bleek dat ze onbereikbaar was voor de keukens en volledig geïsoleerd en zelfs voor hulptroepen niet benaderbaar. Actueel lees ik dat een onderzoeksbureau als enige oplossing voor de akoestiek van ditzelfde stadion de volledige sloop en wederopbouw voorstelt. Los van het gejuich dat uit Rotterdam opstijgt toont het de complexiteit van de pioniersfase. Keuzes, knopen en kloten.

Als congres- en evenementenlocatie zal ss Rotterdam het toneel zijn van een ongekende diversiteit aan B2B activiteiten en entertainment. Voeg daaraan een prachtige hotelaccommodatie, het theater, kantoorruimtes en restauratieve voorzieningen toe en u begrijpt wat een geweldige mogelijkheden het schip gaat bieden.

Als labelmanager van On Board On Shore, Rotterdams en exclusief cateraar aan boord begint de hectische periode, naar de opening toe, vorm te krijgen. Vanaf augustus deel ik mijn ervaring met u in dit logboek. Het mag wat minder drastisch dan bovenstaande voorbeelden, maar we gaan het meemaken. Ik heb er zin in.

Welkom aan boord!

Marc Schats

Labelmanager On Board On Shore Catering

Lees ook:

Nieuw partycateringbedrijf Jaarbeurs

Reageer op dit artikel