artikel

Nieuw nationaal record Langste Vegetarische Tafel

Catering

Het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel is in handen van Amsterdam. Op het Museumplein aten woensdag 11 juli achthonderd mensen een vegetarische maaltijd. De recordpoging was een initiatief van de Vegetariërsbond.

Nieuw nationaal record Langste Vegetarische Tafel

Ruim achthonderd mensen namen plaats aan een tafel, die was opgesteld op het Museumplein in Amsterdam. Chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch was verantwoordelijk voor het menu, dat bestond uit ‘veggieshoarma’, bietensalade, pittige wortelsesamsalade, humus, paprika-courgetteschotel en quinoa salade.

Met het initiatief wil de Vegetariërsbond de ontwikkeling van steeds minder vlees eten stimuleren. Vorig jaar werd een Nederlands record gevestigd op de Neude in Utrecht, aan de Langste Vegetarische Tafel zaten toen 220 mensen.

In de week van 1 tot en met 7 oktober wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek georganiseerd.

Foto: Sander Foederer

Reageer op dit artikel