blog

Voorlopers, dromers en goudzoekers

Catering 1590

Meer dan 500 zijn er ondertussen in Nederland. Maar nog steeds krijgen wij bijna dagelijks mail van mensen die graag een food truck willen starten.

Voorlopers, dromers en goudzoekers

Toen food trucks een jaar of vijf geleden opkwamen in Nederland was het dé manier voor een kleine groep gepassioneerde chefs om nieuwe ideeën te testen. Of om eindelijk een eigen onderneming te starten zonder enorme investeringen. Het waren mensen die geobsedeerd waren door 1 gerecht of keuken, en beter in een kleurrijke kar dan in een hiërarchische sterrenkeuken pasten. Het gemiddelde niveau van deze eerste groep specialisten was (en is!), ondanks het keiharde werken voor een paar rotcenten, echt bijzonder hoog.

Ondertussen is er sprake van een heuse wildgroei. De food truck is super hot en volgens de horecabranche een serieuze concurrent geworden. Frietbakkende goudzoekers hopen mee te kunnen liften op de hype. Commerciële ondernemers kopen er een voor marketingdoeleinden en dromers romantiseren het nomadische festivalbestaan. Het lijkt soms niet uit te maken wat ze klaarmaken, zolang ze maar in een oude Citroen HY kunnen toeren. Tegenwoordig krijgen wij steeds vaker de vraag: ‘Zeg, welk product missen jullie nog?’ of ‘Welk product verkoopt eigenlijk het beste?’

Begrijp me niet verkeerd, ik ben hier niet om anderen de maat te nemen, maar je kunt wel concluderen dat een food truck lang niet altijd meer gelijk staat aan kwaliteit en authenticiteit. Als ambitieus cateringbureau moeten wij dan ook kritisch blijven kijken naar het verhaal en kwaliteit.

Wij worden nog steeds vaak gezien als dé food truck boeker van Nederland, maar daarmee doe je ons en onze chefs eigenlijk te kort. The Food Line-up is namelijk veel meer dan dat. Wij bouwen onze cateringconcepten altijd vanuit de makers en frisse ideeën. Het gaat daarbij niet om de wagen maar om de specialist. Zijn of haar verhaal, keuzes en creaties. Juist die gepassioneerde gekken zetten wij graag in op onze evenementen. Of ze nou in een food truck, achter een aanschuiftafel of in een glazen kas staan… de magie zit hem in de persoon.

Reageer op dit artikel