Eerste Caterplate uitgereikt

Eerste Caterplate uitgereikt

Op het evenement Gezellige Zaken! in 's-Hertogenbosch is de eerste Caterplate uitgereikt. Een nieuw fenomeen op het gebied van wegwerpservies. Een bord met klikbestek en handige uitsparingen.

De eerste CaterPlate in Nederland werd overhandigd aan Toine van Stiphout (foto), een horeca icoon in ’s-Hertogenbosch en initiator van Gezellige Zaken! Een driedaags culinair evenement waaraan 18 Bossche horecazaken aan deelnemen en afgelopen weekend voor de tiende keer werd georganiseerd. Het trekt jaarlijks zo'n 7000 tot 10.000 bezoekers. Van Stiphout is van brasserie 't Keerhuys.

De lekkernijen van de deelnemende etablissementen (variërend van bitterballen tot garnaalspiesjes) werden dit jaar voor het eerst gepresenteerd op de Caterplate. Een nieuw product van verpakkingsfabrikant Depa in Wijchen. Of zoals ze zelf zeggen 'dé innovatie op het gebied van wegwerpservies'. De Caterplate combineert het gemak van de bekende witte plastic bordjes met de luxe van gewoon servies. Het bestek is met van een handig kliksysteem aan het bord bevestigd. Twee speciale sausbakjes zijn geïntegreerd in het bord evenals een uitsparing voor een wijnglas.

De Caterplate is van stevig materiaal en gemakkelijk afwasbaar en stapelbaar. 'Kostentechnisch zeer interessant en goed passend in de keukenprocessen van de eigentijdse cateraar, waar snelheid, efficiency en gebruiksgemak van groot belang zijn', aldus Depa.