nieuws

Beste ‘kleine’ bedrijfsrestaurant in eigen beheer

Catering

Ook bedrijfsrestaurants in eigen beheer situaties mogen zich inschrijven voor de Misset Catering Awards. Dat dat succes op kan leveren bewijst ATAG met haar restaurant Uffie’s. Vernoemd naar de restaurantmanager én kookgek Mark van Uffelen.

Beste ‘kleine’ bedrijfsrestaurant in eigen beheer

Passie en betrokkenheid bij de mensen die het bedrijfsrestaurant runnen. Dat heeft de jury naar eigen zeggen gezien tijdens de bezoeken aan de drie genomineerde restaurants; Uffie’s van Atag in Duiven, LEO op het werk bij Research International in Rotterdam en Sodexo bij Sanoma in Amsterdam.

» Bekijk hier een fotoreportage

Volgens de jury is het belangrijke voordeel van kleinschaligheid ‘direct zichtbaar in de uitstekende band met de cateringmedewerkers en de gasten van het bedrijfsrestaurant’. Ofwel: warm klantencontact, grote flexibiliteit en oprechte gastvrijheid vertaald in de wens om de lunchende gast het elke dag naar de zin te maken. ‘Ook de relatie met de opdrachtgever is warm’.

Culinaire creativiteit

De jury vond het lastig om tot een keuze te komen, onder de indruk als ze was van de oprechte passie waarmee gewerkt wordt. ‘Hulde aan allen die dagelijks wat geluk verspreiden onder de werkende bevolking in de bedrijfsrestaurants’.

Bij Uffie’s in Atag was de jury onder de indruk van de culinaire creativiteit. Daar is de locatiemanager Mark van Uffelen verantwoordelijk voor. ‘Er is een rijk aanbod van gezonde creatief culinaire producten’. Dat heeft te maken met de filosofie van de directie van Atag. Het restaurant is in eigen beheer en mag ook dienen als adres om klanten te ontvangen.

Uiteindelijk gaf de totaalindruk de doorslag: ‘de compleetheid van het restaurant, de variatie aan producten, de gastvrijheid van de medewerkers, de mate waarin op gezondheid wordt ingespeeld, de filosofie van de opdrachtgever’. Daardoor won Uffie’s van Atag de Misset Catering Award 2008 voor bedrijfsrestaurants met 5 medewerkers of minder.

Meer Awardnieuws:

Reageer op dit artikel