nieuws

Afscheidsfeest dijkgraaf duurder dan dat van Job Cohen

Catering

Het afscheidsfeest van de dijkgraaf van het Waterschap Rijn & IJssel heeft 50.000 euro gekost. Waarvan ruim 18.000 euro voor catering. Daarmee wordt het afscheidsfeest van Job Cohen als burgemeester van Amsterdam naar de kroon gestoken.

Afscheidsfeest dijkgraaf duurder dan dat van Job Cohen

Dat meldt De Stentor. Het regionaal dagblad somt de kosten voor het onlangs gehouden feest van scheidend dijkgraaf Henk van Brink op: catering: ruim 18.000 euro. Regiewagen, camera’s, licht en geluid voor een afscheidsfilm: 5000 euro.

Huur van de Doetinchemse schouwburg Amphion: 4000 euro. Jazzkwartet bijna 2000 euro. Theater: 2.700 euro. Decor, gemaakt naar een model van een kunstwerk in de kamer van de dijkgraaf: 2200 euro. In totaal 49.724,59 euro aan kosten.

Trakteren

Dit blijkt uit een eindafrekening, aldus De Stentor. Dat concludeert dat het feest voor Van Brink daarmee was dan het afscheid van Job Cohen als burgemeester van Amsterdam.

Het waterschap stelt in het dagblad dat de bijeenkomst voor de dijkgraaf, die de functie elf jaar bekleedde, tevens een ‘relatiedag’ was. Op het afscheid waren veel eigen werknemers, stelt schap-woordvoerder Sjirk Kuijper.

‘Personeelsleden van het waterschap betalen normaal hun eigen lunch en verjaardagstaartjes. Als je je werknemers na zoveel jaar afscheid laat nemen van hun vertrekkende dijkgraaf, heb je als werkgever de verantwoordelijkheid ze lekker te trakteren.’

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel