nieuws

Cateraars tekenen verklaring geletterdheid

Catering

Twee Nederlandse cateraars, SAb Catering en ISS Nederland tekenen vandaag een intentieverklaring geletterdheid. Daarmee geven ze aan alles te willen doen om laaggeletterdheid in hun organisatie te bestrijden.

Cateraars tekenen verklaring geletterdheid

Anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Van de Nederlandse beroepsbevolking is ongeveer zes procent laaggeletterd. Daar willen de twee organisaties nu wat aan doen.

Ze grijpen het evenement ‘het diner’ aan om de intentieverklaring te tekenen. De lancering van de Leeslichtboeken valt op de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, een dubbele reden voor de bedrijven om deze dag te kiezen voor de intentieverklaring.

Tijdens het evenement vragen onder andere televisiekok Rudolph van Veen en Joop Braakhekke aandacht voor het belang van de basisvaardigheden lezen en schrijven.

Reageer op dit artikel