nieuws

Aantal lunchrooms groeit

Catering

Er openen steeds meer lunchrooms in Nederland. De afgelopen vijf jaar groeide het aantal met vijftien procent tot 2.307. De stijging wordt onder meer gevoed door retailformules die steeds vaker een ‘lunchhoek’ in hun winkels integreren.

Aantal lunchrooms groeit

Dat concludeert adviesbureau Van Spronsen & Partners in zijn rapport ‘De lunchroon in beeld’.

In het afgelopen decennium nam het aantal lunchrooms zelfs toe met ruim 35 procent. In de fastservicesector, waar de lunchrooms onder vallen, is het totaal aantal bedrijven over dezelfde periode met ruim drie procent gestegen.

Broodjescorners

Het aantal lunchrooms zal blijven stijgen vanwege een toenemende branchevervaging, stelt Van Spronsen & Partners. Zo is er de opkomst van bakkerijen met eigen broodjescorners en koffiebars en zijn er de ‘to go’ shops met hun eigen lunchhoekje.

Grote warenhuizen als V&D met La Place, de Bijenkorf met Café B en de HEMA met haar koffiecorner, waren al eerder actief op dit gebied. De tuincentra van de Intratuin hebben ondertussen ook koffiecorners.

Reageer op dit artikel