nieuws

Akkoord cao contractcatering

Catering

Werkgeversorganisatie VENECA en FNV Catering hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao. Het onderhandelingsresultaat behelst een loonverhoging van twee keer 3,5 procent in twee jaar tijd.

Akkoord cao contractcatering

De nieuwe cao voor de contractcatering moet op 1 april ingaan en loopt tot 1 april 2010. De cao geldt voor 21.000 werknemers in de contractcatering. In de nieuwe cao krijgt het personeel er in de komende twee jaar zeven procent bij.

FNV Catering-bestuurder Harry de Wit laat weten tevreden te zijn over het akkoord. ‘Het werken in de contractcatering wordt financieel een stuk aantrekkelijker. Dit geldt met name voor jongeren, die ondervertegenwoordigd zijn. Jongeren tussen de zestien en twintig jaar kunnen tussen nu en april 2010 jaarlijks wel zo’n tien procent loonverhoging tegemoet zien’.

FNV Catering legt het onderhandelingsresultaat maandag 10 maart met een positief advies voor aan haar achterban. Wanneer de achterban van FNV en die van VENECA instemt met het akkoord, dan is de nieuwe cao een feit.

De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

* looptijd cao van 1 april 2008 tot 1 april 2010;

* per 1/4/2008 loonsverhoging van 3,5%, per 1/4/2009 loonsverhoging van 3% en per 1/10/2009 loonsverhoging van 0,5%;

* jeugdlonen worden fasegewijs afgeschaft voor alle werknemers van 19 en 20 jaar en hun lonen stijgen fors waardoor zij op het ‘normale’ cao-loon uit komen;

* de komende jaren zullen partijen aandacht besteden aan het aanpakken en bestrijden van werkdruk;

* werkgevers betalen per 1 januari 2009 bij individueel pensioensparen maximaal 2% van het salaris mee. Per 1 januari 2008 was dit 1%.

Zie ook: