nieuws

Bijna helft ziekenhuiskeukens in de fout met babyvoeding

Catering

Vier op de tien keukens in ziekenhuizen maken babyvoeding niet klaar volgens de geldende richtlijnen. Uit onderzoek blijkt dat in veel flesjes teveel bacteriën zitten, maakte de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) woensdag bekend.

Bijna helft ziekenhuiskeukens in de fout met babyvoeding

Vooral in de afdelingskeukens, waar de voeding wordt klaargemaakt, stelde de VWA tekortkomingen vast. Werkbladen, flesjes en spenen waren onvoldoende gereinigd, persoonlijke hygiëne schoot tekort en bereide voeding werd te lang of te warm bewaard.

De VWA en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dringen bij de ziekenhuizen aan op verbetering. De resultaten van dit onderzoek zijn onder de aandacht gebracht van de raden van bestuur van de ziekenhuizen waar de misstanden ontdekt werden. In het najaar zal de VWA naar eigen zeggen alle keukens waar babyvoeding wordt klaargemaakt nogmaals inspecteren.

Reageer op dit artikel