nieuws

Chipknipbetaling bedrijfsrestaurant stijgt fors

Catering

De betaling met chipknip in het bedrijfsrestaurant is sterk toegenomen. Vorig jaar werden hiermee 57 procent van alle transacties gedaan. Dat is een stijging van 12 procent ten opzichte van 2004.

Chipknipbetaling bedrijfsrestaurant stijgt fors

Dat blijkt uit nader onderzoek van de door Misset Catering opgevraagde gegevens bij Currence, die het betalingsverkeer in Nederland regelt. Was de chipknip in bedrijfsrestaurants goed voor 57% van alle transacties, bij ‘Kantines totaal’ (bedrijfs-, school- en sportkantines) ligt dat percentage op 32%. De stijging hier (4%) steekt schril af bij de toename van 12% in bedrijfsrestaurants.

Het afrekenen met contant geld ligt bedrijfsrestaurants lager dan bij ‘Kantines totaal’. Respectievelijk 41% om 65%. Het betalen met munt- en papiergeld neemt bij alle kantines al jaren af met enkele procenten. De aandelen van afrekenen met PIN en overige betaalmiddelen in kantines zijn met respectievelijk 2% en 1% verwaarloosbaar.

Bedragen tot 5 euro worden het meest afgrekend met chipknip in kantines (32%). Van 5 tot 10 euro is dit percentage 21%, van 10 tot 15 euro is dit 12% en van 15 tot 20 euro 8%. Wat opvalt is dat bedragen boven de 20 euro voor maar liefst 27% van het totaal zorgen.

Gezien de trend van het cashless betalen in bedrijfsrestaurants en het achter de kassa weghalen van cateringmedewerkers zal het aandeel van chipknipbetalingen de komende jaren stijgen. Ten opzichte van de totale markt ligt het betalen met chipknip in bedrijfsrestaurants vele malen hoger.

Reageer op dit artikel