nieuws

Dalende cijfers, Veneca toch positief

Catering

De omzet van de leden van de Veneca daalde vorig jaar met 1,6 procent. Ook het aantal locaties dat gecaterd wordt nam af. Toch is de Vereniging van Nederlandse Cateraars positief over de (nabije) toekomst.

Dalende cijfers, Veneca toch positief

Dat bleek tijdens de uitreiking van het jaarverslag in Den Haag. Voorzitter Hans Rijnierse ziet dit jaar een eind komen aan de recessie waar de contractcatering mee te maken heeft. ‘Er gloort licht aan de horizon’, aldus de topman van de grootste cateraar van Nederland, Sodexho.

Volgens Rijnierse reageert ‘zijn’ branche altijd iets later op economische ontwikkelingen. ‘Gaat het economisch slechter in de bedrijven dan voelt de branche dat als laatste, omgekeerd geldt hetzelfde.’ De 13 bij de Veneca aangesloten leden zagen hun gezamenlijke omzet in 2005 licht dalen van 1,197 miljard euro naar 1,178 miljard (- 1,6%).

Vooral de onderdelen onderwijs en institutioneel toonden mindere cijfers ten opzichte van 2004. Ook nam het aantal gecaterde locaties af. Van 4231 in 2004 tot 4080 vorig jaar (- 3,7%). De grootste daling was te zien bij bedrijfscatering (inclusief inflight) en onderwijs. Volgens Veneca heeft dit vooral te maken met het wegvallen van kleinere locaties. De gemiddelde omzet per locatie is in zowel bedrijfscatering als het institutionele segment zeer fors gestegen. ‘Ruimte voor gematigd optimisme voor de toekomst’, aldus de branchevereniging.

Reageer op dit artikel