nieuws

Explosieve stijging concurrentie partycateraars

Catering

De concurrentie in de markt voor partycateraars is explosief gestegen. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Misset Catering. Dit jaar komen er voor bestaande cateringbedrijven twee concurrenten per dag bij.

Explosieve stijging concurrentie partycateraars

Het aantal starters in partycatering is explosief toegenomen. De Kamers van Koophandel telden in 2007 nog 460 starters en nieuwe inschrijvers in die sector. Dit aantal groeide vorig jaar naar 667, ofwel een stijging van 45 procent.

Ook dit jaar is het aantal startende cateraars opvallend hoog. In het eerste half jaar kwamen er 344 bedrijven bij, dat betekent dat er per dag bijna twee extra cateraars bij komen.

Huisvrouwen

De nieuwe ondernemingen luisteren naar namen als Hapjesnapje, Joe Fat en Met Smaak Ieder Hapje een Feestje. De starters zijn volgens de Kamer van Koophandel onder meer traiteurs, centrale keukens en bedrijven die doen aan ontbijt- en partyservice. Zelfs huisvrouwen begeven zich op de markt van partycatering.

Hoe dan ook, ze eten uit dezelfde ruif van de al bestaande party- en eventcateraars. En die hebben het al zo zwaar, zo bleek onlangs uit een rondgang van Misset Catering langs een aantal grote, bekende en/of toonaangevende cateraars.

In het nieuwe nummer van Misset Catering (verschijnt vrijdag 26 juni) een uitgebreid artikel over de toegenomen concurrentie.

Meer party- en eventcatering nieuws: