nieuws

Failissement partycateraar Double You

Catering

Het partycateringbedrijf Double You Culinair is failliet. Dat is door enig aandeelhouder Michael Blankespoor bevestigd tegenover Misset Catering. De onderneming uit Rhenen (Utrecht) bestond nog geen jaar. De mogelijkheid tot een doorstart wordt onderzocht.

Failissement partycateraar Double You

Double You Culinair werd 9 april vorig jaar tijdens de beurs Evenement op grootse wijze geïntroduceerd. Algemeen directeur Wilbert de Louw had grote plannen met het bedrijf. Hij verwachtte in het startjaar al een omzet van vier miljoen euro.

Het ambiteniveau lag hoog. ‘Wij zijn conceptcateraar en bezig met de vraag wat de opdrachtgever wil communiceren met zijn/haar event. Dit vertalen wij in een uniek F&B concept dat naadloos aansluit op de beleving die de klant wil bereiken. Daarom werken wij niet met een banqueting boek maar halen het beste uit de wereld om tot een maximaal resultaat te komen’, zei De Louw niet lang na de start.

Curator

Al snel mocht een groot evenement gecaterd worden. Het WK Vierspannen in Beesd, waar 140.000 bezoekers werden verwacht. Dat werden er tienduizenden minder. De Louw stapte ongeveer een maand geleden op. Naar zijn zeggen vanwege een verschil in inzicht. Hij is inmiddels directeur bij La Vie Catering in Nijmegen.

Wat de reden het faillissement is wordt niet duidelijk. De Louw verwijst daarvoor naar enig aandeelhouder en investeerder Michael Blankespoor en deze verwijst weer terug naar De Louw. Blankespoor is ook enig aandeelhouder van Midden Nederland Events, dat op hetzelfde adres staat ingeschreven als Double You en in het verleden samenwerkte met het partycateringbedrijf.

Blankespoor is met de curator in onderhandeling over een mogelijke doorstart van het bedrijf. ‘Ik geloof in het concept en de filosofie’. Blankespoort wil niet zeggen welke schuldeisers nog financiële genoegdoening verlangen. Ook over andere financiële zaken onthoudt hij zich van commentaar.

Reageer op dit artikel