nieuws

Finalisten Grootkeuken Award bekend

Catering

Zes zorginstellingen maken kans op de Grootkeuken Award 2007-2008. De jury van het vakblad voor instellingskeukens bezocht de tien eerder genomineerden en koos de zes finalisten. Op 13 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Finalisten Grootkeuken Award bekend

De jury bezocht de afgelopen maanden de tien zorginstellingen die waren geselecteerd uit veertig aanmeldingen. Uiteindelijk wees zij twee finalisten aan in de categorie Short Stay, en vier in Long Stay.

Doorslaggevende factor voor nominatie voor de finale waren de keuzemogelijkheden voor de patiënten/bewoners: in hoeverre kunnen zij bepalen wat, waar, wanneer en met wie ze eten.

Beleving en kwaliteit waren ook belangrijk, net als hoe lang van tevoren de bewoners de keuze voor hun maaltijd moesten maken. Ook noemt de jury kostenbewustzijn van de zorgcateraar een niet te onderschatten criterium.

Grootkeuken Event

De genomineerden gaan door naar de finale op 13 november tijdens het Grootkeuken Event in Nieuwegein. Daar presenteren alle zes instellingen zich aan het publiek wat voornamelijk uit collega-instellingen zal komen.

Het publiek kiest in elke categorie een nummer één, die allebei de categorie-award winnen. Die twee winnaars worden vervolgend door de jury aan een kritische ondervraging onderworpen, waarna het publiek, collega’s dus, weer de uiteindelijke overallwinnaar zullen aanwijzen.

De Grootkeuken Award is een tweejaarlijkse prijs van het vakblad Grootkeuken en wordt nu voor de tweede keer uitgereikt. De winnaars van de Grootkeuken Award 2005-2006, de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en De Strijp in Den Haag, ondervonden zowel intern als extern vele positieve gevolgen.

De finalisten:

Short Stay:

• BovenIJ ziekenhuis, Amsterdam

• Sint Maartenskliniek, Nijmegen (winnaar ’05-’06)

Long Stay:

• Arienstaete, Enschede

• De Kreppel, Heythuysen

• ’t Ufkenshuis, Sidderburen

• Wijndaelercentrum, Den Haag

Zie ook:

Reageer op dit artikel