nieuws

Geen asperges uit Peru aub!

Catering

Hij werkt het liefst met seizoensproducten uit de regio. Liever geen boontjes uit Kenia of asperges uit Peru, aldus partycateraar SVH Meesterkok Jan van de Ven in een interview met Misset Catering.

Geen asperges uit Peru aub!

Van de Ven: ‘We zitten nu midden in het seizoen en toch worden asperges uit Peru hier nog steeds aangeboden. Moet je nagaan wat een afstand die producten moeten afleggen, dat is bepaald niet duurzaam.’

Van de Ven laat weten dat we prima asperges in eigen land hebben. ‘Waarom dan asperges uit Peru? Ik heb daar moeite mee.’ Maar als die asperges uit Peru een aanvaardbare kwaliteit hebben en voordeliger worden aangeboden? ‘Er gaat niets boven asperges uit eigen land. Het witte goud is nergens beter dan hier.’

Hij denkt dat het aanbieden van seizoensproducten uit eigen regio daarnaast ook een prijsvoordeel met zich meebrengt. ‘Wie met de seizoenen meegaat, kan zijn producten tegen scherpe prijzen aanbieden. Daar heb je het buitenland niet voor nodig.’

Reageer op dit artikel