nieuws

Gezonde themaweken bij cateraars

Catering

Twee grote cateraars zetten de komende tijd zwaar in op gezondheid. Zo organiseert Sodexho vanaf volgende week de Ik Kies Bewust Week en houdt Albron een maand later de Eerlijk = Heerlijk themaweek. Het zijn voor beide cateraars onderdelen van een bedrijfsvoering die al eerder in gang is gezet.

Gezonde themaweken bij cateraars

Want zowel Albron als Sodexho, net als de overige grote contractcateraars in Nederland, zijn doordrenkt van de thema’s gezond en biologisch. Al blijven de verstrekkers van eten en drinken benadrukken dat er ook keus moet zijn. Het vertrouwde kroketje gaat er nog niet uit. Bovendien vinden ze dat de consument c.q. werknemer ook zijn verantwoording dient te nemen door bijvoorbeeld regelmatig te bewegen. De cateraars willen hen helpen met een gebalanceerd assortiment.

Tijdens Albron’s Eerlijk = Heerlijk themaweek (van 24 t/m 28 september) in de 550 deelnemende restaurants staan biologische en authentieke producten centraal. Het wordt een themaweek vol verrassingen, aldus de cateraar. ‘De gast maakt kans op een Week van de smaak boekje, er is de ‘Doe de bio test!’ en de gast kan zelf zijn biologische lunch samenstellen.’

Sodexho houdt van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus een themaweek rondom het landelijke initiatief Ik Kies Bewust, dat overigens ook gesteund wordt door leden van branchevereniging Veneca. Ik Kies Bewust heeft als doel om de consument makkelijker bewuste en gezonde eetkeuzes te laten maken. ‘Niet voor even, maar voor een lange tijd’, aldus Sodexhor.

‘Binnen Sodexho gaan we Ik Kies Bewust breed uitdragen en wel voor de lange termijn. Het past perfect in onze visie op voeding: verantwoordelijkheid richting onze cliënten en gasten als het gaat om een gevarieerde keuze van gezonde voeding. We bieden producten aan die het IKB logo dragen. En we creëren we zelf producten die dit logo mogen voeren. We maken zelf ook bewuste gerechten.’ Sodexho heeft hiervoor strikte regels voor haar bedrijfsrestaurants opgesteld evenals een receptuur.