nieuws

Groot deel senioren koopt biologisch vlees

Catering

Senioren leven duurzaam. Dat blijkt uit onderzoek van Goedenwel.nl. Dit sociale netwerk voor 55-plussers telt bijna 47.000 leden en is door verzekeraar Achmea opgezet.

Groot deel senioren koopt biologisch vlees

Aan het onderzoek namen 855 senioren deel. Bijna alle respondenten meldden dat ze er zo goed als mogelijk een duurzame levensstijl op na houden.

Zo heeft 95 procent van hen spaarlampen in huis. Vijfenzestig procent maakt gebruik van groene energie, terwijl een nog hoger percentage het energieverbruik nauwlettend in de gaten houdt. Meer dan 80 procent scheidt afval zo veel mogelijk en 78 procent heeft het huis goed geïsoleerd en gaat zuinig om met verwarming.

Van de ouderen die aan het onderzoek deelnamen, gaf een derde aan altijd duurzaam geleefd te hebben vanuit eigen intenties. Een derde zegt dit te zijn gaan doen omdat hij of zij inmiddels het belang van duurzaamheid is gaan inzien. De overigen meldden die levenshouding van huis uit te hebben meegekregen.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de respondenten biologisch vlees in de supermarkt koopt. Voor het online aanschaffen van voedingsproducten zijn ouderen nog huiverig. Ze zien en voelen het product graag alvorens ze het kopen.

Reageer op dit artikel