nieuws

Koffie- en snackautomaat in de trein

Catering

Reizigersorganisatie Rover wil dat de NS koffie- en snackautomaten in treinen installeert. Volgens de organisatie die belangen van reizigers behartigt is de cateringservice in de huidige treinen beneden de maat.

Koffie- en snackautomaat in de trein

Dit zegt voorzitter Michael van der Vlis van Rover tegen nieuwssite nu.nl. ‘Een eerder argument van de NS om geen automaten te installeren gaat niet meer op. Het kostte zitplaatsen en in die tijd kampte de NS met zitplaatsschaarste. Inmiddels zijn er nieuwe treinen besteld’, aldus Van der Vlis.

Hij komt met een voorbeeld van de volgens hem ondermaatse service. ‘Laatst moest ik naar Maastricht en op de heenreis kwam er pas bij Eindhoven zo’n jongen met een rugzak met koffie langs. Dan zit je toch een tijdje op het droge. Op de terugreis heb ik hem helemaal niet gezien.’

Een aantal jaar geleden pleitte Van der Vlis, met name vanwege de sociale veiligheid, voor een complete restauratiewagon.

Reageer op dit artikel